Thomas Hammer

Location: Post Falls, ID

Square Footage: 1,400

 

 

CHALLENGE

Design Source was commissioned to assist in creating a unique coffee bar in a building shell located at the end of a strip mall. It was essential the space reflect the strongly developed, quirky Thomas Hammer brand.  Limited time, layout constraints and a tight project budget demanded focused and specific design efforts concentrated on giving the space a wow factor.

SOLUTION

Looking to the funky Thomas Hammer brand, inspiration was easy to find. Balancing the industrial feel of the exposed ceiling and HVAC, wood slat canopies were designed and strategically placed to visually lower the ceiling. Using 3D computer modeling, we provided multiple design options to the owner ensuring design decisions were a collaboration. Built-in niches provide areas to display Hammer merchandise and create comfortable seating nooks. The outcome is a fun, functional space that is welcoming and whimsical in a uniquely Hammer way!  The new interior identity and strong design elements have become a signature look for future locations.