spokane eye clinic | valley

Location: Spokane Valley, Washington

Square Footage: 17,000

Completion Date: Fall 2014

Services: Programming, Space Planning, Lighting Design, Material & Finish Specification, Furniture Selection & Specification, Branding, Construction Drawings

Challenge

The Spokane Eye Clinic was faced with relocating their large, specialized facility to a new location. The selected building met square footage requirements but had a narrow rectangular floor layout, awkward column and vertical penetration placement, and 337 lineal feet of exterior windows - less than ideal for an eye clinic. These factors were combined with an expedited schedule and predetermined TI allowance.

 

Solution

Extensive programming established the hierarchy of relationships between departments, medical staff and patients. Efficiency was achieved by incorporating features such as “backstage” entries for doctors and locating patient waiting along the window walls. 

Design Source’s project management tools and honed processes developed a successful project solution meeting the deadline and coming in under the budget for TI build-out and furnishings.