Spokane valley Residence

Challenge

Our Client was building a new home on a view lot and brought their specific goals to us. They wanted a warm contemporary look that would complement the natural landscape, an open floor plan with comfortable spaces bathed in natural light, low maintenance finishes and the incorporation of Southwest design styles.

Solution

Design Source created a nature-based palette composed of wood, slate, burnished metal and ochre tinted paint finishes – a successful blending of Northwest and Southwest elements.  Large expanses of full height glass on the entire view side of the home and interior flooring materials extending seamlessly into the landscape bring the outdoors inside. Finishing touches included custom designed and handcrafted furnishings and accessories for the great room which has become our Client’s favorite gathering place. 

 

 

Location: Spokane, WA

Completion Date: June 2003

Square Footage: 3,300